Daca au existat pana acum platforme care au vrut sa ia locul Steam-ului, cu siguranta nu au reusit pentru ca nu au avut destul suport in spate. Dar acum si Facebook a intrat in joc.

 

Detinut de Valve, Steam-ul este cea mai mare platforma de gaming, avand 125 de milioane de utilizatori. Pe Steam, userii pot cumpara jocuri pe care le adauga in libraria proprie, isi customizeaza profilul prin achievement-uri si au posibilitatea de a juca in mod direct cu cei din lista de prieteni. Ne-am gandi ca nicio platforma noua nu ar putea detrona Steam, intrucat o buna parte din gameri ar trebui sa renunte la Steam si sa treaca pe noua platforma, oricare ar fi numele ei.

Dar daca noua platforma este construita de Facebook? In Q2 2016, Facebook a inregistrat un numar de 1,7 miliarde de utilizatori activi, si sa presupunem ca cel putin 40% din acestia (adica 680 de milioane) ar fi dispusi sa foloseasca o asemenea platforma. Vedeti cum ar lasa platforma de gaming a Facebook Steam-ul in spate? Dar e doar o ipoteza a mea, mai putin sau mai mult probabila. Numerele are putea fi mai mici sau mai mari, depinzand de foarte multi factori.

Intr-adevar, un reprezentat Facebook a anuntat ca marea companie lucreaza la crearea unei astfel de platforme de gaming, si ca aceasta va fi o aplicatie standalone pentru PC, precum Steam.

Sa nu uitam ca acum una sau doua luni, Facebook a facut un parteneriat cu Blizzard prin care introducea optiunea de livestreaming a jocurilor Blizz direct pe reteaua sociala.

Insa cum se va numi si cum va arata interfata platformei realizate de Facebook? Nu stim inca, ramane sa vedem.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.